Екскурзии в чужбина и страната

Солун - Метеора - Вергина
Маршрут: София-Вергина

цена от:
179 лв.
 
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус

Дати:   20.10.2017 г.
 
ПРИНТИРАЙ
 

Екскурзията е тридневна и включва транспорт с лицензиран автобус, водач от агенцията, 2 нощувки със закуски на Олимпийската Ривиера и богата екскурзоводска програма в Солун, два манастира в Метеора и гробницата на Филип II Македонски във Вергина. Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.

1 ден
04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Спирка в Дупница в 08:00 ч. и в Благоевград в 08:30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от там. Пристигане в Солун около обяд. Панорамна обиколка на града: Бялата кула, паметника на Александър Македонски, крепостта „Ептапиргио“, ротондата „Св. Георги”, арката на Галерий, пл. „Аристотел”, църквата „Св. Димитър”. Свободно време за посещение на музеи и пазаруване. Отпътуване за Олимпийската Ривиера. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Закуска. 08:00 ч. - отпътуване за местността Метеора – природен феномен и уникален манастирски комплекс. Разглеждане на два от шестте действащи манастира – „Преображение Господне”, наречен още Големия Метеор и манастира „Св. Стефан”. Свободно време в Каламбака – градчето, сгушено в подножието на мистичните гигантски скали на Метеора (в превод „висящ от небето”). Входните такси за манастирите не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място – по 3 евро за всеки манастир. Връщане в хотела. Вечерта възможност за организиране на гръцка вечер с жива музика и фолклорна програма (на място). Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Вергина – столицата на древното македонско царство. В този град през 1977 г., след дългогодишни археологически проучвания, са открити останките от античния град Еге, столица на древната Македонска държава, приютяваща царския некропол. Възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски и тази на внука му, Александър IV, син на Александър Велики. В музея са изложени уникални предмети, открити при разкопките, като например десеткилограмово ковчеже от масивно злато, в което са съхранявани костите на Филип Македонски; короната на Филип II Македонски, представляваща прекрасен венец от златни дъбови листа; портрет от слонова кост, на който майсторски са изваяни лицата на Филип, жена му Олимпия и на техния син Александър, бъдещият Александър Велики (входната такса за гробницата музей се заплаща допълнително на място – 12 евро). В ранния следобед – отпътуване по маршрут Вергина – Солун – Благоевград – София. Вечерта пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.
Настаняване в хотели 2* или 3* - standart room
Дата цена на възрастен в двойна/тройна стая цена на човек в индивидуална стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
22.09.2017 179 лв. 239 лв. 159 лв. 165 лв.
20.10.2017 179 лв. 239 лв. 159 лв. 165 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* или 2* на Олимпийската ривиера
 • Водач – придружител по време на пътуването
 • Описаната туристическа програма

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Медицинска застраховка – 2 лв на ден
 • Гръцка вечер (доплаща се на място)
 • Разходи от личен характер

ЗАБЕЛЕЖКИ: 
 • Трансфер Пловдив - София за тези, които желаят в 04:00ч. - хотел "Тримонциум"- Пловдив
 • Входната такса за гробницата музей на Филип II Македонски се заплаща допълнително на място – 12 евро.
 • Настаняването в хотелите на Олимпийската ривиера не включва ползването на климатик. Това се заплаща по желание на клиентите, на място - на рецепцията на съответния хотел и струва около 5-6 евро на стая на ден. 
 • При екскурзията с дата на отпътуване на 29.04.2017, програмата се провежда по различен начин – първият ден се гледа Вергина, а обиколката на Солун се прави през третия. Това сe налага поради особеностите на работно време на туристическите обекти, включени в програмата по време на официални празници. На 01.05 в Гърция не работят туристически обекти и магазини
 • Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.
 • Цената е валидна при група от минимум 30 човека
 
 
Хотели по програмата:
Абонирай се за най-новите оферти на TRAVELUX

Препоръчани хотели

Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл.28, ал.2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.