Оферта на седмицата

Свята Земя - Класическа програма на пътуване до библейските места в Израел - 8 дни / 7 нощувки
Маршрут: 1000

цена от:
1998 лв.
 
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет

Дати:  
 
ПРИНТИРАЙ
 

 Свята Земя - Класическа програма на пътуване до библейските места в Израел - 8 дни / 7 нощувки

ДАТИ: 10-17 юни 2019 и  2-9 септември 2019)

Първи ден - 10/06 (или 02/09)
Пристигане в Израел. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел Star Bethlehem. Вечеря и почивка.
Ако пристигащите излязат от летището не по-късно от 15:00 часа, може да посетят древната Яфа. Тук ще видим къщата на Симон Кожаря и ще си спомните как Петър възкреси Табита.

Втори ден - 11/06 (или 03/09)
След закуска групата отива в центъра на Витлеем, за да посети Църквата "Рождество Христово", на мястото където е роден нашия Господ. На "Овчарски полета" ще си спомним как ангелите обявиха на пастирите раждането на Светия Спасител.
Следобяд ще започнем обиколка на Ерусалим.
Ще се изкачим по Елеонския хълм. Не забравяме да си носим камери! Гледката от птичи поглед е зашеметяваща към Стария град и модерния Йерусалим.
Ще направим пешеходно спускане в долината Кедрон, като си припомним как преди 2000 години нашият Спасител е слязъл от Елеонския хълм в навечерието на Великден, последният Великден преди да бъде предаден, и се разкри пътя за спасение за цялото човечество.
Ще спрем близо до уникалната църква Dominus Flevit, която означава „плачещ Господ” - от тук Исус оплакваше съдбата на Ерусалим.
Слизайки от Елеонския хълм, ще слезем в Гетсиманската градина, където Исус се моли преди ареста си, и Юда го предаде. В памет на това събитие е построена Базиликата на Агонията.
Ще пресечем потока Кедрон и ще влезем в Стария град през Лъвската порта.
Ще продължим по Via Deloroza, припомняйки си последното пътуване на Христос до Голгота (първите 3 спирки).
Ще отидем до Градинската гробница (протестантска Голгота) и ще се уверим, че тя е празна, защото Той е възкръснал. Тук ще направим Господна вечеря.
Уморени, но претоварени от впечатления, ще се върнем в хотела във Витлеем за вечеря и почивка.

Трети ден - 12/06 (или 04/09)

След закуска в хотела ще продължим да се запознаваме с Ерусалим.
Ще посетим Мемориалния комплекс Яд Вашем, посветен на паметта на жертвите на Холокоста на европейското еврейство. Нека отдадем дължимото към паметта на изгубените и се радваме на начина, по който Бог издигна от пепелта потомците на Авраам. Ще прекараме следобеда в Стария град.
На планината Сион ще бъдем в Горницата на Тайната вечеря. Тук Спасителят измил краката на своите ученици и е преподавал тайнството на Евхаристията. Тук, на 50-ия ден след Христовото възкресение, Светият Дух слезе върху апостолите.
В еврейският квартал ще разгледаме разкопките на римската улица Кардо.
Ще видим още едно уникално потвърждение на събитията, описани в Библията: “Широката стена” - разкопки на стената на Ерусалим в периода на първия Храм (8 в. Пр. Хр.), Построен от цар Езекия, който укрепи града преди нашествието на асирийския цар Сеначерим.
Ще спрем пред най-високата и най-красивата сграда в еврейския квартал - синагогата Хурва, което означава руини и ще се опитаме да разберем произхода на това име.
Продължавайки разходката из Стария град, определено ще се спрем на наблюдателната площадка, от където се открива прекрасна гледка към Храмовата планина, джамията Ал-Акса и купола над скалата.
Ще отидем до най-святото място за евреите от целия свят - Стената на Плача. Огромните камъни на стената ще ни разкажат за великолепната архитектурна концепция на цар Ирод и катастрофата, която сполетява еврейската държава през периода на римското владичество. Тук всеки се моли по свой собствен начин. Някой оплаква разрушения храм, някой пита за здраве, богатство и щастие, а друг се моли за спасението на народа на Израел.
Денят се приближава към вечерта. Очаква ни вечеря и почивка в хотел във Витлеем.


Четвърти ден - 13/06 (или 05/09)
След закуска излизаме от хотела във Витлеем и минаваме през пустинята Юдеи до Мъртво море. Достигаме до най-древния град в света - Ерихон.
Ще отидем до река Йордан в Бетабара (Касер Ел Яхуд). Тук, както казва Святото Писание, 12 племена на Израел пресякоха река Йордан и влязоха в Обещаната земя. На това място Йоан Кръстител кръсти Исус Христос.
Ще прекараме няколко часа на плажа на Мъртво море - най-соленият и най-ниско разположен резервоар на планетата Земя.
Крепостта Масада
След което продължаваме на север. По долината на Йордан ще отидем в Галилея. Вечерта ще останем в хотел в St. Gabriel Назарет, където ще вечеряме и ще си починем.

Пети ден - 14/06 (или 06/09)
След закуска в хотела ще отидем до Галилейското езеро.
Разходка с лодка по Галилейското море
На неговите брегове има християнски светилища, свързани със земното служение на Исус Христос. Капернаум е градът, в който Той се заселил след напускането на Назарет. Тук Спасителят извърши повечето от описаните чудеса. Хълма на Блаженствата - тук беше Проповедта на планината, която стана основата на морала на цялото човечество. Табха - тук извърши чудото с размножаването на хляба и рибата. Обяд „рибата на Петър“ (включен в цената).
Назарет е градът, в който Архангел Гавриил се явил на Дева Мария, като и обявил, че ще стане Майката Спасител на цялото човечество. Тук Словото стана плът. На това място стои базиликата на Благовещение, огромен купол на който внимателно се съхраняват останките от древни църкви, свидетелстващи на потомствата за това място.
Ще се върнем в нашия хотел в Назарет за вечеря и почивка.

Шестият ден - 15/06 (или 07/09)
След закуска излизаме от хотела.
Назарет е градът, в който Архангел Гавриил се явил на Дева Мария, като и обявил, че ще стане Майката Спасител на цялото човечество. Тук Словото стана плът. На това място стои базиликата на Благовещение, огромен купол, на който внимателно се съхраняват останките от древни църкви, свидетелстващи на потомствата за това място.
Ще се изкачим на планината и ще помислим защо хората от Назарет са искали да хвърлят Исус от скала. От тук се открива спираща дъха гледка към долината Изреел. Ще видим и планината Тавор, наречена планината на Преображението.
След това се изкачваме на планината Кармил. В едно място, наречено Мухрак, ще си спомним духовната битка на пророк Илия с свещениците на Ваал.
След като завършим програмата, ще отидем във Витлеем, където ще се настаним в хотела Star Bethlehem, вечеря и почивка.

Седмият ден - 16/06 (или 08/09)

След закуска в хотела ще отидем до Ein Karem. Това е името на един от районите на Ерусалим. Преди две хиляди години Мария дойде при братовчедка си Елизабет тук, в провинция Горня. Ще посетим мястото на срещата им, както и родното място на Йоан Кръстител.
Тогава ще видим мястото близо до древния град Бейт-Шемеш (Bethsamens), където спря каруцата, връщайки ковчега на завета от филистимския плен.
На място, наречено Tel Azek, ще си спомним как Дейвид побеждава Голиат.
След ден дълъг изпълнен с преживявания, ще се върнем в хотела във Витлеем за вечеря и почивка.

Осмият ден - 17/06 (или 09/09)
Нашето проучвателно посещение в библейските места в Израел приключи. След закуска в хотела отиваме на летището и започваме да мечтаем да се върнем в тази уникална страна на Земята, съчетавайки в невъобразими преживявания от библейските времена и съвременната история като доказателство за изпълнението на библейските пророчества.

Пътуването се осъществява при минимум 30 записани (възрастни) туриста.

Всеки турист пропътувал тази класическа програма на Израел, получава СЕРТИФИКАТ ЗА ХАДЖИЙСТВО издадено от Израелското Министерство на Туризма.

 

 

 

Цени:


• Фирмата осигурява помощ при преминаване на проверки за сигурност и регистрация;
• Посочените цени са за група от 30 туристи. Цената за дете до 12 години,е валидна когато го придружават двама възрастни настанени в двойна стая.

В посочената цената са включени:
• Посрещане и асистенция при пристигане и заминаване от представител на компанията;
• Настаняване в хотелите на база полупансион (включени закуска и вечеря);
• Трансфери и обиколки, упоменати в програмата;
• Екскурзоводско обслужване от фирмата домакин, както и водач от фирмата организатор от България;
• Входни такси за всички обекти, посочени в програмата;
• Бакшиш за екскурзовода и шофьора.
• Самолетни билети: София - Тел Авив - София


В цената НЕ СЕ ВКЛЮЧВА:
• Пътническа застраховка от всякакъв вид
• Лични разходи
• Обяд по маршрута (освен обяда в ресторант „Рибата на Петър“)
• Напитки от всякакъв вид.

 

Изберете месец на вашето пътуване
Абонирай се за най-новите оферти на TRAVELUX

Препоръчани хотели

Този сайт е рекламен. Информация, съгласно чл.28, ал.2 от ЗЗТ може да получите в нашите офиси.